ALKUPERÄINEN NIMI: JOULUILOA UKRAINAAN

KESTO: 1 h 6 min

ENSI-ILTA: 13.12.2019

 

 

ESITTELY

Jouluiloa Ukrainaan kertoo jyväskyläläisen Timo Puustisen käynnistämästä avustusmatkasta Itä-Ukrainaan tuodakseen joululahjoja kriisialueen lapsille. Hyväntekeväisyystempauksessa pakettiautot matkasivat Euroopan halki sodan keskelle Mustanmeren rannalle Mariupolin kaupunkiin rintamalinjalle saakka. Rintamalla tavataan jatkuvan sodan keskellä eläviä orpolapsia, siviilejä, sotilaita ja avustustyöntekijöitä sekä päästään näkemään heidän todellisuuttaan. Samalla päästään kokemaan heidän uskomatonta uskoaan ja toivoaan tulevaisuuteen. Matkan suurimpana tarkoituksena on tuoda jouluiloa Pilgrimin orpokodin lapsille. Elokuva välittää vahvaa sanomaa siitä, miten kuka tahansa voi pienillä asioilla tuoda paljon iloa toisten elämään.

 

JOULUILOA UKRAINAAN -DOKUMENTTIELOKUVA TUO APUA KRIISIALUEELLE


Kotimainen dokumenttielokuva Jouluiloa Ukrainaan kertoo jyväskyläläisen Timo Puustisen käynnistämästä avustusmatkasta Itä-Ukrainaan, jossa sodan keskellä eläville lapsille viedään joululahjoja. Osa joulukuun 13. päivänä ensi-iltansa saavan elokuvan tuotosta lahjoitetaan Ukrainaan.


Juhana Honkosen ohjaama kotimainen dokumenttielokuva Jouluiloa Ukrainaan kertoo hyvän tekemisestä. Jo vuosia jatkunut Itä-Ukrainan kriisi saa suomalaisten hyväntekijöiden joukon lähtemään kohti kriisialuetta. Dokumentti näyttää matkan Euroopan halki kaikkine haasteineen. Mukana on joukko suomalaisia sekä aimo annos jouluiloa kriisialueen lapsille lahjojen muodossa.

Avustusmatkan järjestäjä, jyväskyläläinen kauppias Timo Puustinen on jo usean vuoden ajan tehnyt lahjoituksia nuorisotyöhön sekä turva- ja ensikodeille Keski-Suomessa. Kaupalla aloitettiin myös lahjakeräys lapsille:

“Ostimme asiakkailta käytettyjä leluja karkkirasioita vastaan. Kun meillä oli tuhat pakettia valmiina, alettiin miettiä, että minne ne vietäisiin. Kuulimme, että suurin hätä oli Ukrainassa. Päätös oli aika selkeä”, Puustinen kertoo.

Matka Ukrainaan ei jäänyt vain yhteen kertaan: “Avustustoimintaan jäi koukkuun. Ensimmäisenä vuonna lahjoja luovutettiin ukrainalaislapsille, joilla ei ollut edes kenkiä jalassa. Seuraavana vuonna järjestettiin isompi keräys ja vietiin tuplamäärä toppavaatteita ja kenkiä lahjojen kera. Siitä se sitten vain kasvoi ja kasvoi”, Puustinen jatkaa.

Jouluiloa Ukrainaan elokuva osallistaa myös katsojat osallistumaan avustustyöhön. Jokaisesta ostetusta elokuvalipusta lahjoitetaan elokuvantekijöiden tuotto-osuus Ukrainaan. Tällä tavoin kaikki elokuvan katsojat pääsevät samalla auttamaan kriisialueella asuvia ukrainalaislapsia. Autot Jyväskylästä lähtevät kohti Ukrainaa jälleen heinäkuussa 2020.

 

TEKIJÄTIEDOT

OHJAUS: Juhana Honkonen
KÄSIKIRJOITUS: Juhana Honkonen, Ville Venho
ESIINTYJÄT: Timo Puustinen, Tero Poikolainen
TUOTANTO: Timo Puustinen

 

JULISTEET

 

DIGIJULISTEET TÄÄLTÄ    

 

STILL-KUVAT JA TRAILERI

 

     

 

VIDEOMATERIAALIA JA PRESSIKLIPPEJÄ SAATAVISSA ERIKSEEN KYSELYÄ VASTAAN: miika@blacklionpictures.fi -osoitteesta.

Facebook: https://www.facebook.com/christmasjoytoukraine/

Lisätietoja antaa:

Miika J. Norvanto, Black Lion Pictures miika@blacklionpictures.fi 050-5397399

ELOKUVAN KOTISIVUT ELOKUVAN FACEBOOK-SIVUT
www.jouluiloaukrainaan.fi https://www.facebook.com/christmasjoytoukraine/