ALKUPERÄINEN NIMI: LAPINLAHTI – TYTTÄREN ÄITI

KESTO: 87 min

ENSI-ILTA: 13.8.2021

 

 

 

ESITTELY

Talvi 1975 – kirjailija Jeanette Aspen saapuu Lapinlahden mielisairaalaan tapaamaan ainoaa lastaan, psykiatri Karin Aspenia, 36 vuotta sen jälkeen, kun talvisodan alkaessa hän on lähettänyt tyttärensä sotaa pakoon Ruotsiin ja on itse matkustanut uuteen elämäänsä Etelä-Eurooppaan. Kohtaamisesta käynnistyy draama toisilleen ventovieraiden äidin ja tyttären välillä. Lapinlahden arkkitehtoninen kauneus ja historia toimivat puitteina tapahtumasarjalle, jossa pitkään lukittuina olleet tunteet ryöpsähtävät järisyttävällä tavalla eloon naisten välillä.  

Elokuva on Rax Rinnekankaan kahdeksas pitkä elokuva. Aiemmin hän on tehnyt esseistisiä Arthouse- elokuvia mm. espanjalaisina yhteistuotantoina mm. Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Meksikossa. Elokuvia on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja taidemuseoissa kautta maailman, kuten FIFA Festival, Montreal, Musée du Louvre, Pariisi, Circulo de Bellas Artes, Madrid, Quad Cinemas, New York, Babylon Theatre, Berliini, Black Nights Film Festival, Tallinna, Garage Museum of Contemporary Art, Moscow, The Jean Cocteau Theatre, Santa Fe, Museo de Guggenheim, Bilbao. (Lisätiedot: www.btlimited.fi)  

 

TEKIJÄTIEDOT

Ohjaus: Rax Rinnekangas

Käsikirjoitus: Rax Rinnekangas

Ylva Ekblad, Minna Haapkylä, Tobias Zilliacus, Hannu-Pekka Björkman, Ville Tanttu, Liisa Pönttinen, Selja Lehtonen, Alejandro Pedregal

Kuvaus: Ville Tanttu

Leikkaus: Tuuli Kuittinen

Musiikki: Pascal Gaigne

Äänisuunnittelu: Heikki Innanen

 

JULISTEET

 

DIGIJULISTEET

  

 

STILL-KUVAT JA TRAILERI

 
 
 
TRAILERI

 

Lisätietoja antaa:

Miika J. Norvanto Black Lion Pictures Oy miika@blacklionpictures.fi 050-5397399