ALKUPERÄINEN NIMI:
Brooklynin pojat (fi)
The Boys of Bensonhurst, Brooklyn (eng)
ENSI-ILTA: 5.9.2014
KESTO:
 71min

 

 

OHJAUS: Inderjit Kaur Khalsa
KÄSIKIRJOITUS: Inderjit Kaur Khalsa
NÄYTTELIJÄT:
Amrit Singh Khalsa
Kuldip Singh Khalsa
Serge Quinterno
Elaine Frangello
Inderjit Kaur Khalsa
TUOTTAJA: Pete Eklund
KUVAAJA: Hannu Käki
LEIKKAAJA: Jaani Kivinen
ÄÄNISUUNNITTELU: Jyrki Rahkonen – Kalevalastudio
MUSIIKKI: Lotta Savolainen
GENRET: Draama


SYNOPSIS

Suomalaisäiti haluaa ottaa selville miksi hänen poikansa isänpuolinen suku on jo useassa polvessa joutunut elämään ilman arjessa läsnä olevaa isää. Onko kenties isien Brooklynin-italialaisuudella jotakin tekemistä asian kanssa?

Ohjaaja, käsikirjoittaja Inderjit Kaur Khalsa muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2000. Näyttelijän ammatti vaihtui pian kulkurin tiehen kun hän yhdessä amerikkalaisen miehensä kanssa päätti lähteä seuraamaan henkistä polkua. Viiden vuoden ajan he matkasivat osavaltiosta toiseen vieraillen eri koulukuntien opettajien luona. Matkan aikana heistä tuli joogeja, sikhejä ja yhteisen lapsensa vanhempia. Lapsen syntymän jälkeen he päättivät asettua Suomeen, mutta pian parin tiet erkanivat ja isä palasi takaisin New Yorkiin.

Inderjit lähti tekemään Brooklynin poikia syyllistettyään ex-aviomiestään riittävän pitkään. Hänen pyrkimyksenä oli saada isä ymmärtämään, että poika tarvitsee tätä. Kahden mantereen välinen vanhemmuus on raskasta jokaiselle. Vaikka poika vaikuttaakin sopeutuneen isän muutamaan vierailuun vuodessa, niin syvemmällä häntä piinaa suru ja ikävä. Tutkimusmatkan aikana Inderjit löytää yllättävän vastauksen suvun isien poissaoloon poikiensa elämästä ja seuraukset näkyvät heissä jokaisessa. Katkaistakseen kierteen oman poikansa kohdalla Inderjitin onkin tehtävä muutos omassa suhtautumisessaan tilanteeseen.

Inderjit Kaur Khalsa (aikaisemmin Mervi Rannikko) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 1997. Valmistumisen jälkeen hän opiskeli elokuvaa New York Film Academyssä. Khalsa asui Yhdysvalloissa vuoteen 2007. Tällä hetkellä hän asuu Suomessa ja työskentelee uuden dokumenttielokuvan parissa. Elokuvan War/Peace kuvaukset alkavat heinäkuussa 2014 New Yorkissa ja Chicagossa. Elokuussa julkaistaan myös Khalsan toinen joogakirja Chakrapolku (Tammi).

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Miika J. Norvanto / Black Lion Pictures
miika@blacklionpictures.fi

 

Scroll to Top