ALKUPERÄINEN NIMI:
Käräjävuorentie
ENSI-ILTA:
31.8.2012
KESTO:
 102min

OHJAUS: Essi Mitronen ja Anna Peräaho
KÄSIKIRJOITUS: Essi Mitronen ja Anna Peräaho
NÄYTTELIJÄT:
Miska Kajanus, Marjut Maristo, Ritva Hakala, Seppo Koivisto, Severi Saarinen, Teemu Kettula, Eeva-Leena Malander, Hannu Hurme, Jose Viitala, Kerttu Kamila, Henna Puolijoki, Annastiina Toppari, Pasi Nyman, Miika Ullakko, Jaakko Ovaska, Kari Mäki, Jaana Jaskari, Tatu Jokila, Tarmo Kalmari

TUOTANTO

Käräjävuorentie on jotain aivan omalaatuista Suomi-filmin kentällä. Kokonaan talkoohenkiseksi tuotannoksi se on osallistujamäärältään valtava: mukana on yli 200 henkeä. Kaikki sai alkunsa kahden nuoren peruskoulun opettajan hullunrohkeasta hankkeesta koota ihmisiä eri puolilta Suomea yhteisöllisen elokuvanteon ympärille. Visiona kertoa tarina, joka taistelee yksilökeskeiseksi muuttuvaa maailmaa vastaan. Nyt kolme vuotta myöhemmin elokuvalle on omistautunut monia lahjakkaita ammattilaisia, jotka ovat jakaneet osaamistaan yhteiseksi hyväksi.

Käräjävuorentie-tuotanto on tehty kengännauhabudjetilla, ja se on porskuttanut eteenpäin pienillä avustuksilla ja ihmisten hyvällä tahdolla. Käräjävuorentie-elokuvan tekijät haluavat olla esimerkkinä siitä, että jokaisella on mahdollisuus olla aktiivisena toimijana ja toteuttajana, huolimatta omista lähtökohdista ja resursseista.

SYNOPSIS

”Käräjävuorentie” on tarina helsinkiläisestä Samusta, joka saa työkeikan Etelä-Pohjanmaalle haastattelemaan lupaavan muusikon uran jättänyttä Suvi Koskista. Samalla reissulla hän tutustuu isänsä puolen suureen Pohjanmaalla asuvaan sukuun, josta ei ole vanhan välirikon vuoksi tiennyt juuri mitään.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Miika J. Norvanto / miika@blacklionpictures.fi

 

Scroll to Top