ALKUPERÄINEN NIMI:
Someone Somewhere (fi+eng)
ENSI-ILTA:
8.11.2019
KESTO:
 82min

 

OHJAUS: Hannu Aukia, Jaakko Manninen
KÄSIKIRJOITUS: Hannu Aukia
NÄYTTELIJÄT:
Milla Puolakanaho, Miska Kajanus, Alexis Kerouac, Corsica Wilson, Kentrell Newton, Arlene Parness, Sarah Jacobs, Casey Kramer
GENRET: Draama

SYNOPSIS

Tähdenkuvat silmissään Milla matkaa Hollywoodin kimalteeseen voitettuaan kykyjenetsintäkilpailun. Glamour karisee kuitenkin nopeasti, kun Millalle avautuu unelmatehtaan nurja puoli – Milla kohtaa niin kodittomuutta, peräksiantamattomuutta kuin ystävyyttäkin kaupungissa, jossa jokaisella on unelma ja halu päästä huipulle. Hinnalla millä hyvänsä.

Lopulta Millan täytyy punnita uudelleen unelmansa ja hinta jonka on valmis siitä maksamaan.

Someone Somewhere näyttää Hollywoodin sellaisena kuin se todella on – karuna mutta toivoa täynnä.

Musiikkialalla ja ohjaamisen parissa pitkään työskennelleiden Hannu Aukian ja Jaakko Mannisen esikoiselokuva Someone Somewhere on saanut maailmanensi-iltansa Yhdysvalloissa perjantaina 11.10.2019. Elokuva nähtiin osana Bend Film-festivaaleja Oregonissa. Someone Somewhere on koskettava tarina Hollywoodin todellisuudesta niiden silmin, jotka eivät paistattele parrasvalojen välkkeessä. Elokuvaa tähdittää joukko tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä näyttelijöitä. Suomen elokuvateattereihin elokuva saapuu perjantaina 8.11.2019.

Someone Somewhere kertoo lämminhenkisen tarinan, joka näyttää mitä tapahtuu ihmisille, joiden unelmat eivät toteudu tähtien kaupungissa. Elokuvassa näyttelee kirjava joukko taiteilijoita, joita on nähty myös useissa suomalaisissa musiikkivideoissa ja mainoksissa. Elokuvaa tähdittää Moderni Perhe -sarjassakin nähty Miska Kajanus. Muissa pääosissa nähdään mm. Milla Puolakanaho, Alexis Kerouac ja CSI NY -sarjassa nähty Corsica Wilson. Elokuvan koskettavimman roolin tekee kirjailijaa näyttelevä Alexis Kerouac, joka oli elokuvan kuvausten aikaan koditon ja asui ohjaajien kotikadulla.

Elokuvassa suuremmasta elämästä unelmoiva Milla jättää perheensä Suomessa, ja lähtee Los Angelesiin tavoittelemaan elokuvauraa. Hollywoodissa Milla törmää värikkäisiin hahmoihin, kuten epäonnistuneeseen suomalaiseen stand up -koomikkoon, jota Miska Kajanus näyttelee. Elämänmakuinen elokuva päästää katsojansa kurkistamaan Hollywoodin tähtitehtaan verhon taakse, ja näyttää minkälaisia tarinoita syntyy kaupungissa, jossa kaikki unelmoivat tähteydestä. “Halusimme näyttää ihmisille Hollywoodin absurdiuden, ja myös sen kauneuden. Vaikka kaikkien toiveikkaiden unelmat eivät kotikaupungissamme toteudukaan, niin matkaan mahtuu upeita kokemuksia, ja hämmästyttäviä kohtaamisia” ohjaajat Hannu Aukia ja Jaakko Manninen kertovat.

Elokuva kuvattiin usean kuukauden aikana Hollywoodin kaduilla, teattereissa ja elokuvastudiolla. Useat päähenkilöistä toivat omia kokemuksiaan osaksi tarinaa. Suurin osa elokuvan hurjimmistakin sattumuksista on totta. “Ei Hollywood ole mikään määränpää. Se on mielentila, ja jokainen joka siellä käy, on hetken osa sitä sykettä”, elokuvassa summataan.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Miika J. Norvanto / miika@blacklionpictures.fi

 

Scroll to Top