Juliste_Viraali_1800pxALKUPERÄINEN NIMI: VIRAALI

ENGLANNINKIELINEN NIMI: VIRALITY

KESTO: 1h 51 min

ENSI-ILTA: 30.6.2017

GENRE: Draama, Rikos

 

meku_merkit meku_merkit meku_merkit

 

Thomas Laineen esikoiselokuva VIRAALI on ensi-illassa Sodankylän elokuvajuhlilla kesällä 2017.

 

ELOKUVAN ESITTELY

Viraali on episodielokuva, jonka tarina kuvaa useamman ikäpolven edustajia törmäyskursseilla itsensä ja toistensa kanssa. Elokuvan päähenkilöihin kuuluvat nuori läpimurtoon pyrkivä räppäri, rikollisille teille ajautuva hakkeri, syöpäpotilas ja pankkiiri sekä poliisi, joka rakastuu kansainvälisestä urasta haaveilevaan muusikkoon. Urbaani Helsinki tarjoaa näyttämön tarinalle, jossa virtuaalinen ja globaali todellisuus tarjoaa vuoroin haasteita, vuoroin mahdollisuuksia.

Elokuvan tarinat lomittuvat ja lopulta kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, kun elämä luo verkostojaan kaikilla tasoilla. Tekojemme vaikutukset leviävät ja koskettavat aina jotakuta myös fyysisesti, vaikka toimemme tapahtuisivatkin virtuaalimaailmassa.

Viraali esittelee yleisölle lukuisia tuoreita kasvoja, mukaan lukien nousevat tähdet Frans Isotalon (mm. Uusi päivä -tv-sarja) ja Saga Sarkolan (mm. Saattokeikka). Muita päärooleja näyttelevät Anne PolviMika MelenderVili ”WIL” Korteniemi ja Visa Sarparanta. Musiikki on yksi elokuvan tärkeistä elementeistä, ja valkokankaalla nähdäänkin sopivasti myös rap-artisti Karri ”Paleface” Miettinen ja muusikko-juontaja Roope Salminen.

Lisätietoja elokuvasta ja sen näyttelijöistä löydät kotisivulta osoitteesta www.viraali.net

 

SYNOPSIS

Nuori Janne haaveilee rap-urasta, mutta joutuu kohtaamaan uran alkuvaiheen haasteet. Samaan aikaan poliisi rakastuu muusikkoon, jolla puolestaan on lupaava kansainvälinen ura edessään. Kodinelektroniikkaliikkeessä työskentelevä Mika päätyy rikollisille teille, kun huomaa nykytekniikan tarjoamat uudet mahdollisuudet. Syöpäpotilas Maarit ja pankkiirina työskentelevä Harry tapaavat kymmenen vuotta avioliittonsa päättymisen jälkeen.

 

JULISTE

Juliste_Viraali_1800px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STILL-KUVAT

KariSaana Janne Paleface Harry

 

 

 

 

 

Mika Janne2 konserttisali

 

 

 

 

 

 

TRAILERI

(https://youtu.be/44jeak1R_mw)