Festivaalimenestyjä Tyttäreni laulu ihastuttaa kriitikoita

Alauda Ruiz de Azúan debyyttiohjaus “Tyttäreni laulu” (orig. Cinco Lobitos, eng. Lullaby) on tunnelmallinen espanjalainen draamaelokuva ristiriitaisesta äiti-tytärsuhteesta. Elokuvaa on ylistänyt kulttiohjaaja Pedro Almodóvar sanoin “Paras espanjanlainen debyyttielokuva moneen vuoteen”. 

Torstaina 16.3.2023

Useilla kansainvälisillä festivaaleilla, kuten Berliinissä ja Tukholmassa, menestyneenä elokuvana se tarjoaa hänen mukaansa erittäin tarkkoja tulkintoja, joissa päänäyttelijä Laia Costa erottuu positiivisesti joukosta.

– Kaikkien täytyy nähdä tämä elokuva ennen kuin helleaalto vie sen pois. Kesä on elokuvateattereiden pahin vihollinen, Pedro Almodóvar toteaa haastattelussaan Variety -lehdelle.

Ulkomaiden lisäksi elokuva on herättänyt kiinnostusta myös Suomessa, jossa se on kerännyt neljä tähteä Helsingin Sanomilta ja Episodi-lehdeltä. Kotimaassa elokuvaa levittää Sotkamossa sijaitseva Black Lion Pictures Oy.

Äitiys on perinteisesti vahvasti esillä espanjalaisessa elokuvakulttuurissa, eikä “Tyttäreni laulu” ole poikkeus. Äitiys nähdään teemana edellämainitun legendaarisen Almodóvarin (Parallel Mothers, All About My Mother, Julieta) asiantuntevasti luoduissa melodramaattisissa elokuvissakin.

“Tyttäreni laulu” elokuvan ohjaajan Ruiz de Azúan aiempia tuotantoja ovat mm. Clases particulares (Private Lessons), 2007 Lo importante (The Main Thing), Dicen (They Say), Nena sekä No me da la vida (Up to My Neck).

Scroll to Top